De kracht van een community. Hoe verzamel je de juiste mensen om je heen?

Het is heel krachtig om onderdeel te zijn van een community, een groep like-minded mensen die elkaar inspireren om een betere en sterkere versie van zichzelf te worden. Gelijkgestemden dus. Maar hoe vind je zulke mensen? En hoe creëer je jouw eigen community zoals Team Unbreakable?

DE MENSEN OM JE HEEN BEPALEN JOUW OVERTUIGINGEN

Wij mensen zijn kuddedieren. In de oertijd was het van levensbelang om bij een groep hoorden. Deden we dit niet, dan waren we te kwetsbaar en overleefden we de wildernis niet. Samen zorgden onze verre voorouders ervoor dat ze genoeg voedsel hadden, weerstand konden bieden aan roofdieren en de koude winters overleefden.

Duizenden jaren geleden had je dus niets aan eenlingen en mensen die er een eigen visie op nahielden.

Dit kuddegedrag zit in ons voorgeprogrammeerd. We willen van nature graag bij een groep horen en voelen ons daar prettig bij. Onze mening en denkwijze passen we – bewust of onbewust – aan de groep aan, zodat we overeenkomen met het gemiddelde en niet te veel afwijken. De mensen om je heen hebben dus invloed op jouw overtuigingen.

EN DIT IS IN PRINCIPE NIET ERG; HET KAN OOK HEEL KRACHTIG ZIJN. ALS JE ONDERDEEL BENT VAN DE JUISTE GROEP TENMINSTE…

Maar heb jij de ‘verkeerde’ mensen om je heen verzameld? Mensen die bijvoorbeeld een heel negatieve kijk op de wereld hebben? Dan ben jij sneller geneigd om je hierop aan te passen (wat vaak onbewust gebeurt) en wordt jouw eigen blik op de wereld vanzelf negatiever.

Het is daarom belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Mensen die jou niet tegenhouden, maar juist stimuleren en motiveren om je dromen te verwezenlijken. Maar hoe doe je dat?

BRENG JE SOCIALE OMGEVING IN KAART

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar hoe je sociale omgeving er nu uitziet.

Wie zijn de mensen met wie jij nu het meeste omgaat? En wat zijn dit voor mensen? Helpen ze jou op weg om een betere versie van jezelf te worden of remmen ze je juist af? En hoe zijn deze mensen eigenlijk bij je gekomen? Is dit puur toeval geweest of heb je hier bewust voor gekozen?

Kortom:

GEVEN DE MENSEN OM JOU HEEN ENERGIE OF KOSTEN ZE JUIST ENERGIE?

HEBBEN ZE EEN POSITIEVE OF EEN NEGATIEVE KIJK OP DE WERELD?

GELOVEN ZE IN WAT JIJ DOET OF HEB JE HET GEVOEL DAT JE JE TELKENS MOET VERDEDIGEN?

Het gaat er vooral om dat je meer bewustzijn creëert door op deze manier te kijken naar je omgeving. Je wordt je bewust van de invloed die mensen op je hebben.

En natuurlijk is het niet de bedoeling dat je per direct afstand doet van de ‘niet-helpende’ mensen in je sociale omgeving.

Je schoonmoeder bijvoorbeeld die overal beren op de weg ziet en daardoor te veel vanuit angst leeft. Of je lieve vader die niet goed snapt waar jij mee bezig bent en daardoor niet altijd even positief is.

Maar je kan wel de bewuste keuze gaan maken om meer om te gaan met inspirerende, positieve en like-minded mensen.

CREËER JE EIGEN COMMUNITY

Verzamel fijne mensen om je heen! Om dat te doen, is het goed om te beseffen wie je nodig hebt. Met wat voor mensen wil je eigenlijk omgaan? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en doelen. Dat dit mensen zijn die een positieve invloed hebben, dat is een ding dat zeker is.

OP EEN DIRECTE MANIER MET MENSEN IN CONTACT KOMEN

Het is fijn om in contact te komen met mensen die al hebben bereikt wat jij wilt bereiken, zodat ze je waardevolle informatie kunnen geven en je veel van ze kunt leren.

Ga eens na welke personen je interessant vindt en wie je als voorbeeld ziet. Misschien kan je eens een kop koffie met iemand drinken?

Dit kunnen natuurlijk ook mensen zijn die met hetzelfde bezig zijn als jij; die in hetzelfde schuitje zitten. Je kunt deze mensen bijvoorbeeld vinden in een online community. Onderdeel worden van zo’n community is heel krachtig om elkaar te ondersteunen en aan te moedigen.

DE PERSOON ZIJN MET WIE JE WILT OMGAAN

Maar er zijn ook meer ‘indirectere’ manieren om met uplifting mensen in contact te komen. Hiervoor is het belangrijk dat je heel bewust kiest wie je wilt zijn. Met wat voor mensen wil je omgaan? Positieve, motiverende mensen? Zorg dan dat je zelf ook positief en motiverend bent.

Dit heeft alles te maken met de wet van aantrekking: wat je uitstraalt, trek je aan. Als je positiviteit uitstraalt, trek je ook meer positiviteit aan. En als je zelf een fijn mens bent, dan trek je ook fijne mensen om je heen aan.

“Be the energy you want to attract!”

Bedankt voor het lezen!

Vond je het interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze blog deelt op sociale media!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog