Hoe je jezelf een mentale reset geeft

Het klinkt misschien een beetje vreemd. Maar ik kan schoonheid vinden in het (zelfgekozen) lijden en mezelf hierdoor een mentale reset geven. Let me explain.

Onlangs reed ik vanuit Arnhem na de presentatie richting huis. Zo in de buurt van de Utrechtste Heuvelrug kreeg ik een enorm gevoel van nostalgie. Een laaghangend zonnetje scheen op de prachtige bossen en terwijl ik eigenlijk naar huis moest, schreeuwde mijn hele lichaam om de natuur in te gaan. De bossen in bij Doorn.

Uiteraard had ik mijn sportkleding bij me. Ik pakte de eerste de beste afslag bij Zeist en halverwege de Arnhemse bovenweg parkeerde ik mijn auto. Hardloopkleren aan en gaan met die banaan. Ik bedoel hardloopschoenen. Geen horloge mee. Geen telefoon.

JUST ME, MYSELF EN MY MONKEY MIND.

Het was alsof ik terug in de tijd ging. De kilometers die ik in die bossen met de mariniers heb afgelegd…. Speedmarsen. Duurlopen. Intervaltrainingen. Fartlekken. Hardlopen met balken, zandzakken en munitiekisten. Ik besefte gister pas toen ik daar liep hoe erg ik mijn oude leventje mis. Gewoon lekker afzien met zijn allen. De natuur in. Ongecompliceerd slap ouwehoeren over het weekend. Tot het stil begint te worden en iedereen op zijn tandvlees loopt.

FOR OLD TIMES SAKE

Soms heb je van die dagen dat je even tot de kern wilt gaan. Just for old times sake. Tenminste ik wel. Ik had die middag nog niet gegeten en het begon al een beetje af te koelen. De omstandigheden waren top.

Dinsdag iets te zwaar gesquat en de trainingsessie afgeroomd met een lange serie thrusters. Dus het eerste half uur moest ik even door mijn spierpijn heen. Daarna drie keer een versnelling van ongeveer 1000 meter om vervolgens bij de zandafgraving uit te komen. Iedere marinier kent die. Het hongergevoel werd vervangen door gierende longen en brandende bovenbenen. Met de vriendelijke groeten van die f#cking lange trap bij de zandafgraving, gecombineerd met mijn favoriete oefening. Burpees.

DINGEN ZIEN ZOALS ZE ZIJN.

Terwijl de schemering intrad begon de ruimte tussen mijn gedachten te groeien. Steeds stiller. Geen zorgen over openstaande facturen. De transitie van mijn bedrijf. Het huishouden. Familie issues. De oneindige to-do lijst. Nee, alleen maar mijn ademhaling. Het lege gevoel van binnen. En brandende benen.

Vanuit die stilte ontstaat er altijd weer helderheid. Inzicht. Rust. Noem het een mentale reset. Je gaat de dingen weer zien zoals ze zijn. En wat meer waarderen.

Bedankt voor het lezen!

Vond je het interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze blog deelt op sociale media!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog