Hoe je sterker in het leven staat met voldoende energie

Het was eindelijk weer eens lekker weer en na een hele ochtend op kantoor schreeuwden mijn lichaam en geest om beweging en buitenlucht. Ik had zoveel energie dat ik, Ondanks een to-do lijst waar je U tegen zegt, toch maar even ging hardlopen.

Het hardlopen bij mij in de buurt is dodelijk saai dus meestal probeer ik het dan voor mezelf wat minder saai te maken door een intervaltraining. En dan de leukste variant: de fartlek.

VAARTSPEL.

Fartlek klinkt als een ongelukje in je onderbroek, maar het is Zweeds voor snelheidsspel. Het is een type intervaltraining waarbij je varieert van afstand en snelheid van de interval, afhankelijk hoe je je dan op dat moment voelt. Doordat je constant varieert, blijft het leuk en het is fantastisch voor je conditie.

Soms heb je van die dagen dat je makkelijk loopt en veel energie hebt. Dan gooi ik het tempo wat omhoog en geniet ik van de zweeffase tijdens het lopen. Zodra ik merk dat ik wat zwaarder loop en/of wind tegen krijg, pas ik mijn tempo aan. Dan doe ik het wat rustiger aan en zorg ik dat ik mezelf niet in een verzuring ren. Als de verzuring eenmaal optreedt tijdens het sporten, kom je weer heel moeilijk in je goede flow.

EN TIJDENS HET LOPEN BEDACHT IK DAT DIT EEN MOOIE METAFOOR IS VOOR HET LEVEN.

GENIET VAN DE ZWEEFFASE.

Als je wind mee hebt in het leven kun je wat grotere passen maken. Grote doelen bedenken en grote passen maken richting dat doel. Maar probeer bij wind tegen of wat minder energie geen wonderen te verrichten of hetzelfde tempo aan te houden. Niet harder werken bij weerstand want dat verzuurt je. Of dan brand je op. Niet stilstaan maar gewoon kleine behapbare doelen stellen. Door die kleine succeservaringen behoud je het momentum.

Dat is toch vaak waar het om gaat in het leven. Dat je stapje voor stapje vooruit blijft gaan. Ondanks de weerstand. Dat je de energie gebruikt voor de juiste dingen.

Als je dan weer wind mee hebt, vergeet dan niet te genieten van die zweeffase.

Bedankt voor het lezen!

Vond je het interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze blog deelt op sociale media!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog