Hoe je wint in het leven

Those who are about to die, salute you. 

De manier waarop we trainen zegt vaak wel iets over hoe we leven. Tenminste; al zeg ik het zelf.

Ik ga regelmatig even langs bij een vriend. Mede-eigenaar van Crossfit Alkmaar. Top vent met een top tent. Van tijd tot tijd ga ik even bij hem langs, praten we kort even bij en ga ik vervolgens helemaal aan het gas tijdens één of andere zieke work-out.

Dan wordt er weinig meer gepraat en hoor je alleen het schrijnende geluid van mijn gierende longtoppen.   

Om mij alvast een beetje lekker te maken, stuurt hij meestal de dag ervoor de work-out door.

100 double unders.
500m ski erg.
1000m fietsen.
2000m roeien.
4000m hardlopen.
2000m roeien.
1000m fietsen.
500m ski erg.
100 burpee box jump overs.

WTF? Zodra ik het berichtje krijg begin ik me serieus zorgen te maken of ik hem in het verleden heb beledigd of iets dergelijks. Of dat hij een grapje maakt.

Beiden is niet het geval.

Nu zou ik natuurlijk een beetje rustiger aan kunnen doen. Ik ben tenslotte een stukje ouder dan die sadist. Maar, en dat weet die engerd ook, dat is niet hoe het werkt met mensen zoals wij.

Zodra de timer begint te lopen, gaan we er allebei voor. Zo hebben we allemaal onze makken. Dit is er één van mij.

Met langere work-outs zoals deze is het de kunst om je energie goed te verdelen. In mijn geval weet ik waar mijn zwakheden liggen dus moet ik zorgen dat ik niet gelijk verzuur tijdens de double unders. Anders blijf ik de rest van de work-out achter de feiten aanlopen. En nog erger: achter die veel te fitte asshole van Crossfit Alkmaar.

ALS DE OMSTANDIGHEDEN ZWAAR WORDEN, MOET JE VERSTANDIG OMGAAN MET JE ENERGIE.

Net zoals in het leven. Laat je niet verleiden om volledig op te branden om vervolgens achter de feiten aan te lopen.

Voordat je aan de slag gaat met een uitdagende taak, bedenk dan eerst hoe je je energie gaat verdelen. Weet wat je valkuilen zijn en maak hier een plan naar. Daarna is het gas erop!

Bedankt voor het lezen!

Vond je het interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze blog deelt op sociale media!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog