Je beste trainers voor mentale weerbaarheid

Niffo. Yo momma. Hey guapo. De honden uitlaten my ass. Hey bruh wat doe je skeer?! Gozzuhrrrr.

Zo maar wat termen die ik dagelijks om mijn oren krijg van mijn liefdevolle bloedjes. Maar vaak krijg ik alleen maar een paar rollende ogen. Of een diepe zucht. Of een wenkbrauw die net iets omhoog gaat. En regelmatig wordt “de best getrainde militair van de Nederlandse Special Forces”, ridder in de Orde van Oranje Nassau met zwaarden, voormalig leidinggevende bij de crème de la crème van de Nederlandse krijgsmacht, volledig genegeerd door zijn eigen gattelappies.

En toch krijg ik de laatste tijd het gevoel dat mijn kinderen mij opvoeden. Het zijn mijn eigen kleine sarcastisch sjamaantjes. Een soort incompany non-stop mentale weerbaarheidstrainers. Spirituele gidsen met een sadistisch gevoel voor humor. En ze nemen nooit een dagje vrij…

Ze hoeven alleen maar zichzelf te zijn en ze houden me een spiegel voor.

IK MAG VAN ZE LEREN.

Reageert mijn zoon onrustig? Grote kans dat we de laatste tijd te druk zijn geweest.

Worden we stapelgek van het onmogelijke gedrag van onze puberdochter?
Ze is een puber. Dat is wat pubers doen dus als ik er niet mee om kan gaan, zit ik waarschijnlijk zelf slecht in mijn vel. Een keertje wat eerder naar bed of even een lange wandeling en ik bekijk die mooie drama queen weer van een totaal ander perspectief.

Vaak ruzie om huiswerk? Misschien een goed idee om te kijken waar ik zelf bang voor ben. Aha! Ik wil mijn kind beschermen tegen dezelfde “fouten” als die ik heb gemaakt. Of misschien projecteer ik mijn eigen oude patronen op mijn kinderen. Je kunt een kind niet dwingen om te leren, dus een mooie les in het loslaten.

EEN BLOEM GAAT OOK NIET HARDER GROEIEN DOOR ER AAN TE TREKKEN.

IK WEET NIET OF IK DE CODE HEB GEKRAAKT.

Maar als deze niffo zichzelf een stukje minder serieus neemt, ontstaat er meer ruimte voor humor en gezelligheid. Als deze guapo iets bewuster is van zijn eigen doen en laten, kan ik er ook voor kiezen om mijn eigen shit niet over te geven aan mijn kinderen. Mogen ze lekker hun eigen valkuilen en patronen gaan ontwikkelen.

Bewust in het leven staan en minder hard mijn best doen, zorgt voor meer ruimte voor mijn kinderen. De wu wei filosofie. Ik ben er gek van. Handelen door niet te handelen. Doen door niet te forceren. En winnen zonder te willen winnen.

Dan ontstaat er meer energie voor de zaken die er echt toedoen.

Vertel dat maar tegen yo momma.

Bedankt voor het lezen!

Vond je het interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze blog deelt op sociale media!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog