Leef als een kluizenaar om te presteren

Begin januari werd ik samen met Peter Buwalda (auteur) geïnterviewd tijdens een boekhandeloptreden in Venlo. Of all places… De interviewer, Frans Pollux, ging op zoek naar de parallellen tussen mijn achtergrond en die van Peter. Hmm.

LEVEN ALS EEN KLUIZENAAR.

Peter vertelde dat hij tijdens het schrijven als een kluizenaar werkte. Zijn laatste boek, Otmars zonen, is het eerste deel van een trilogie en heeft 600 bladzijdes. Met de volledige trilogie is hij waarschijnlijk meer dan 15 jaar bezig. Snap ik. Dat zijn 1800 bladzijdes met een veelvoud aan personages die hij tot de pijngrens heeft uitgeschreven. Hij vertelde dat hij de geschiedenis van zijn personages beter kent dan zijn eigen verleden. Dat vind ik eng.

Zijn volledige leven staat in het teken van het schrijven van die trilogie. Iedere vorm van socialisatie leidt hem af van zijn taak. En daar wordt Peter niet gezellig van.

ISOLATIEFASE VOOR EEN SPECIALE OPERATIE.

Maar op de één of andere manier zit daar wel een parallel met mijn oude werk. Voordat wij een complexe speciale operatie gingen uitvoeren, gingen we ook in isolatie. De telefoons werden ingeleverd en ieder contact met de buitenwereld werd vermeden. We sloten onszelf af en op. De muur werd behangen met militaire stafkaarten, grote witte vellen waarop de operatie stond uitgetekend en geschreven. Het enige wat er nog bestond was de voorbereiding op die ene missie. Voor zolang als dat het nodig was (of de tijd die we beschikbaar hadden), sloten we onszelf en we kwamen er pas uit als we aan de missie gingen beginnen.

SOMS, ALS JE ECHT IETS BIJZONDERS WILT NEERZETTEN, ZUL JE JEZELF MOETEN ISOLEREN OM DAT MEESTERWERK TE CREËREN.

Telefoon weg. Notificaties uit. 100% focus. Het liefst in een aparte ruimte die alleen daarvoor is ingericht. Wel van te voren je omgeving informeren over je plannen anders kom je straks voorbij in Opsporing Verzocht.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog