Sterf om te leven

Inmiddels hebben al meer dan 300 deelnemers de 12Hour Evolution volbracht. Mensen van all walks of life. Mannen, vrouwen, jong en oud. Sommige heel fit en in de kracht van hun leven. Anderen wat minder fit maar met een berg levenservaring waar je U tegen zegt. Bij ons wordt het allemaal één team en ze gaan ervaren waar hun echte kracht ligt. 

Het gebeurt regelmatig dat deelnemers denken aan opgeven. Dat hoort erbij. 

Alles doet pijn. Je bent koud, moe en hebt honger. Nog niet eerder ben je zo diep gegaan. Na een uur was je al kapot. Het heeft blijkbaar niets met sport te maken. Inmiddels ben je 10 uur verder. De tank is nu echt leeg. Je denkt dat je niet meer kunt. De trainers lopen verder. Stoïcijns en zonder iets te zeggen. De groep begint vervolgens verder te lopen. Je ziet de andere deelnemers ook verder gaan. ‘Dit kan gewoon echt niet!’ Verbijstert hang je toch maar die rugzak om. Je zet een volgende stap. En weer een.

Wat blijkt? De deelnemers kunnen nog wel verder. Ze legden zichzelf een beperking op. En denken dat ze niet meer verder kunnen is niet de enige beperking die ze ontdekken tijdens de 12Hour Evolution.

Ik ben een leider. En jij ook want we zijn allemaal leiders. Op zijn minst van je eigen leven. En soms moet je als leider hard kunnen zijn. Het is een van de archetypen van de leider: de strijder.

Een leider moet kunnen strijden en daarmee ook kunnen doden.

Klinkt hard en neem het vooral niet te letterlijk.

  • Een groot en opgeblazen ego mag soms best een beetje sterven.
  • Een overtuiging dat je niet goed genoeg bent, mag sterven.
  • Een patroon waar je omgeving last van heeft, mag sterven.
  • Een blokkade waardoor je jezelf verliest of emoties niet kunt uiten, mag sterven.

Soms is het prima dat een deel van je sterft zodat een nieuw deel kan gaan bloeien. Het geeft alleen maar ruimte voor een nieuw begin.

De afgelopen vier jaar is een groot deel van de oude Sander Aarts gestorven.
Eng? Doodeng.
Moeilijk? F#ck yes.

Het kwam iedere keer op dezelfde keuze.

Angst om te sterven versus liefde voor het leven.

Door de oude versie te laten sterven, kon de nieuwe versie gaan leven.

Een echte leider weet dat en kiest altijd voor liefde.

Een echte leider strijdt en doodt vanuit liefde.

We geven soms harde lessen tijdens de 12Hour Evolution. Die hardheid is nodig om door vastgeroeste en hardnekkige beperkingen heen te beuken. Om door het mentale en emotionele pantser te breken. We zetten de deelnemers open om vervolgens samen te kijken waar de groei ligt. En wat niet meer dient. Zodat ze dat achter mogen laten.

Dat doen we vanuit liefde en respect voor onze deelnemers.

Het raakt me als ik zie dat mensen zichzelf beperkingen opleggen. Want wat onze deelnemers in de training laten zien, doen ze ook op andere manieren in hun leven. Daarmee beperken ze niet alleen zichzelf maar ook hun omgeving. En dat geldt niet alleen voor onze deelnemers. We doen het allemaal (zelf). We leggen onszelf en onze omgeving aan de ketting. We houden onszelf gevangen.

Vanuit weerbaarheid ontstaat verbondenheid en vrijheid. Het geeft ons het vermogen om te ontsnappen uit onze eigen gevangenis. Die sleutel hebben we zelf in onze zak.

Het is één keuze. De keuze om je gevangenschap niet meer te accepteren en in actie komen. Je kiest liefde boven angst. Je kiest groei boven comfort.

Door die stap te nemen in het onbekende. Mogen wij je helpen?

Tags

Inspiratie

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog