Weerbaarheid en de kracht van je omgeving

Een goede basis is fundamenteel om te kunnen groeien. Het geeft je weerbaarheid een boost. De juiste mensen om je heen zórgen voor zo’n goede basis. Het is belangrijk dat je heel bewust kiest met welke mensen je omgaat. Zijn dit mensen die je klein houden of die je omhoogtrekken?

DE JUISTE MENSEN OM JE HEEN VERZAMELEN

De Amerikaanse ondernemer en motivational speaker Jim Rohn zei het al: ‘Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meeste omgaat.’

Hiermee bedoelt hij dat de mensen om je heen een grote impact hebben op je leven, je mindset, je succes; vaak zonder dat je dat zelf doorhebt.

Van nature omringen we ons graag met anderen. We zijn sociale wezens en hebben andere mensen nodig. We leven mét elkaar. Dit zorgt er ook voor dat we ons vaak aanpassen om geaccepteerd te worden, soms ten koste van onszelf.

Ga jij dus veel om met een specifieke groep mensen? Dan pas jij je aan hun denkwijze en overtuigingen aan – heel langzaam en onbewust. Zijn dit mensen met een grotendeels negatieve kijk op de wereld? Dan kan dat er dus voor zorgen dat ook jij negatiever in het leven gaat staan.

Het is daarom verstandig om bewust te kiezen met welke mensen je omgaat. Wil je succesvol zijn? Omring je dan met succesvolle mensen. Creëer een sociale groep om je heen met like-minded people. Mensen die jou niet tegenhouden, maar juist stimuleren en motiveren om je dromen te verwezenlijken.

Dit zijn de belangrijkste redenen:

1. MET MEER FOCUS WERKEN AAN JE DOELEN

Misschien werk je nu bij een bedrijf maar heb je de grote wens om voor jezelf te beginnen. Of ben je niet tevreden met jezelf, heb je een groot gebrek aan energie en wil je jouw manier van leven 180 graden draaien.

KORTOM: HEB JIJ EEN SPECIFIEK DOEL DAT JE WILT BEHALEN? DAN IS HET VERZAMELEN VAN DE JUISTE MENSEN OM JE HEEN KEY.

Als je namelijk full focus aan je doelen wilt kunnen werken, wil je omgaan met mensen die je steunen en motiveren. Het is dan ook zinvol om mensen om je heen te verzamelen die een doel hebben dat vergelijkbaar is met dat van jou, zodat je samen vooruit kan.

2. EEN GEVOEL VAN VERANTWOORDELIJKHEID

Het is 31 december. Mensen om je heen wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar, de champagne vloeit rijkelijk en de lucht heeft alle kleuren van de regenboog. Op dit gelukkige moment besluit je dat het anders moet. In het nieuwe jaar ga je de dingen écht goed aanpakken en in gedachten stel je doelen op. Dit keer gaat het je lukken.

Maar na een maand ben je deze doelen alweer vergeten… Je gaat door met je leven en de dagelijkse beslommeringen.

Hoe vaak heb jij doelen voor het nieuwe jaar gemaakt die je vervolgens niet hebt behaald? Waarschijnlijk heb je ze met de juiste intentie opgesteld, maar ben je er vervolgens niet écht voor gegaan.

Maar hoe anders is het als er elke week of maand iemand is die je vraagt hoe het staat met je doelen? En waar je regelmatig mee kunt sparren?

Dan kun je je niet meer verschuilen achter ‘de dagelijkse beslommeringen’ of ‘dat je het zo druk hebt’. Je voelt je verantwoordelijk. Andere mensen weten nu ook wat jouw plannen zijn. En hoe moet je uitleggen dat je nog helemaal niets hebt uitgespookt?

DIT IS DE KRACHT VAN DE JUISTE MENSEN OM JE HEEN. VAN EEN COMMUNITY. EEN BUDDY.

3. DE JUISTE GEZONDE UITDAGING

De mensen om je heen beïnvloeden je mentaal en kunnen ervoor zorgen dat jij nieuwe uitdagingen aangaat. Omring jij je met mensen die ergens beter in zijn? Dan word je uitgedaagd om net zo goed te worden als zij en je éigen grenzen te verleggen.

Een fijne community kan je een gezonde uitdaging bieden. Vooral mensen die zijn waar jij wilt komen zullen je hoe dan ook inspireren. Daarnaast is een beetje gezonde concurrentie niet verkeerd. Soms is het precies wat je nodig hebt om je weerbaar op te stellen en ergens volledig voor te gaan.

Als je je omringt met de juiste mensen om je heen – inspirerende mensen –  krijg je zelf ook nieuwe ideeën en een flinke drive om het optimale uit je leven te halen.

4. MINDER STRESS EN MEER MENTALE RUIMTE

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je een ruimte in liep en vóelde dat er net een ruzie had plaatsgevonden. Je kon het niet zien aan de mensen die er waren, maar je voelde een bepaalde spanning, een energie.

ALLES EN IEDEREEN IS ENERGIE EN STRAALT ENERGIE UIT. DIT KAN POSITIEF ÉN NEGATIEF ZIJN.

Negatieve mensen stralen negatieve energie uit en kosten je hierdoor letterlijk energie. Negatieve energie vreet aan je en maakt je kwetsbaar, gevoelig en vatbaar voor stress.

Positieve mensen stralen positieve energie en géven je energie. Ze zorgen er op deze manier voor dat je meer mentale en emotionele ruimte hebt.

Er zit dus een groot verschil in omgaan met mensen die jou naar beneden halen, op een slechte manier beïnvloeden en tegenhouden om te groeien, en omgaan met mensen die je juist motiveren om het beste uit je leven te halen.

5. DE KRACHT VAN EEN GROEP

Zoals gezegd omringen we ons graag met anderen. We zijn van nature kuddedieren en bewegen ons graag in een groep. En dat kan juist ook heel krachtig zijn!

Je hoeft in het leven niet alles alleen te doen. Je mág om hulp vragen.

Met een fijne groep mensen om je heen – een community – voel je je gesteund. Je kunt problemen delen, elkaar motiveren en samen ergens aan werken. En je bent eerder geneigd om hulp te vragen.

Kortom: de juiste mensen om je heen helpen je vooruit.

Bedankt voor het lezen!

Vond je het interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze blog deelt op sociale media!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Google Reviews
Ilse Janssens
Ilse Janssens
15 Augustus 2023
Onlangs bij Unbreakable Academy deelgenomen aan een MasterClass "Presteren Onder Druk”. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Sander Aarts weet hoe het voelt om in veeleisende omstandigheden te werken en deelt waardevolle technieken. De open en praktische manier waarop hij dit doet stimuleerde mij om mijn prestaties onder druk daadwerkelijk te gaan verbeteren. Dat is knap gedaan. Dankjewel Sander.
Jill B.
Jill B.
14 Augustus 2023
Training ‘Presteren onder druk’ (online) gevolgd en weer blij met de kennis & inzichten die Sander gaf. Praktisch ook, om zelf mee aan de slag te gaan. Precies wat ik nu nodig heb, dus eigenlijk boven verwachting. Dank Sander!
Training Performance
Training Performance
13 Augustus 2023
Het seminar prestatie onder druk heb ik ervaren als een leerzaam en vol inzichten. Ik vond het zelf mega veel waard dat zonder de vragen die je gewoon kon stellen in mijn opzicht open en eerlijk beantwoorde. Geen poeha gewoon hoe hij het ziet, gebruikt, toepast of erover denkt!
Kelly Willems
Kelly Willems
12 Augustus 2023
Vandaag een online training gehad van Sander over presteren onder druk. Ik was zeer tevreden over de training.
Femke Lans
Femke Lans
12 Augustus 2023
Echt een aanrader! Inspirerend én praktisch tegelijkertijd. Ultieme verbinding van lichaam, geest & spirit
wendy nijman
wendy nijman
12 Augustus 2023
Super informatieve masterclass van presteren onder druk! Een must voor je eigen ontwikkeling op zowel werkgebied als op persoonlijk gebied! Groei boven comfort!
Roderick van Grootel
Roderick van Grootel
9 Juli 2023
De 12h evolution is een heftige intense training waar je, als je ervoor openstaat, wordt gepusht tot ver over grenzen waar je zelf nog niet van wist. Individueel kom je daardoor tot nieuwe inzichten over jezelf, en als team merk je waar we toe in staat zijn als we samenwerken; de som van het geheel is groter dan de individuen.
Nilco Postma
Nilco Postma
9 Juli 2023
De 12H challenge is zeer uitdagend, fysiek en mentaal zowel individueel als in teamverband helemaal tot het gaatje gaan… mooie intense ervaring, thanks voor de organisatie team unbreakable. Door deze ervaring heb ik mijn mentale weerbaarheid vergroot waar erg dankbaar voor. Nilco
Lodewijk Van Grootel
Lodewijk Van Grootel
9 Juli 2023
Geweldig programma en onvergetelijke ervaring.
Scroll omhoog